Menu
Your Cart

TRANSPORT GRATUIT PENTRU COMENZI DE MINIM 250 RON

Boluri ceramică neagră (set 3), 15 cm

Boluri ceramică neagră (set 3), 15 cm
Boluri ceramică neagră (set 3), 15 cm
Boluri ceramică neagră (set 3), 15 cm
Boluri ceramică neagră (set 3), 15 cm
Boluri ceramică neagră (set 3), 15 cm
Boluri ceramică neagră (set 3), 15 cm
Boluri ceramică neagră (set 3), 15 cm
Boluri ceramică neagră (set 3), 15 cm
Boluri ceramică neagră (set 3), 15 cm
200,00 RON
Fără TVA: 200,00 RON
  • Stock: In Stock
  • Model: set 58
  • Weight: 2.00kg


Descriere:

Aceste boluri din ceramică neagră cu un design minimalist ce le conferă un aer contemporan, sunt ideale pentru fructe, legume, alimente uscate sau ca obiecte decorative.

Admirați textura lor satinată, liniile lor elegante, culoarea neagră cu un luciu perlat și bucurați-vă de masă!

 

Fiecare obiect este unicat. Imaginile vă oferă o bună sugestie depre obiectul pe care il veți primi.

Modalitatea de creare a acestor obiecte le face unice.

 

Vă puteți completa setul cu celelalte articole ceramice din colecție. A nu se folosi cu moderație!

 

Dimensiuni:

Diametru: 15 cm.  Înălțime:6 cm. Greutate totală: 1600 gr.

 

Material și culoare:

Lut roșu, lucrat manual pe roata olarului și finisat cu terra sigillata. Terra Sigillata este o tehnică ceramică folosită în antichitate de către greci și romani.

 

Ceramica neagră este arsă la o temperatură de aproximativ 900 de grade C, procesul fiind unul folosit atât de amerindieni cât și, pe alocuri, în centre ceramice de renume din România.

 

Negrul este obținut în timpul procesului de ardere printr-o combinație atent studiată, de temperatură, concentrație de gaze rezultate din ardere și timp alocat arderii. Foarte important este și procesul de răcire lentă, de natură să asigure o culoare și o rezistență a materialului de lungă durată.

 

Designer:

Cu ateleriul CERAMICAL, Lidia Alina Nicolae este vocea și păstrătoarea ceramicii la roată în Siliștea Snagovului, partea a zonei mai largi de olari din vechime, împânzită între satele Odăile, Potigrafu, Piscu, centre cu tradiție, însă în care, din păcate, au rămas puține roți care încă se mai învârt. Ceramical și-a propus de la început ca misiune să dovedeasca spiritul ecologic, artistic și utilitar al ceramicii lucrate la roata olarului față de produsele industriale și de larg consum.

 

Îngrijire:

Bolurile sunt rezistent la apă, sunt potrivite pentru lichide dar nu pentru folosirea în aer liber. Se curăță cu apă și cu detergent lichid, fără bureți sau detergenți abrazivi (deoarece aceștia pot produce zgârieturi pe suprafețele lucioase ale obiectului). Preferabil, nu se curăță în mașina de spălat vase. Vasul este ars la temperaturi înalte, pentru a se vitrifica structura lutului și a-l face cât mai durabil. Cu toate acestea, trebuie avută în vedere manipularea cu atenție a celor lucrate cu terra sigillata ca fiind ceva mai sensibile.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Dacă îţi doreşti acest obiect, însă nu îl mai avem, se poate ca el sa fie în lucru. Contactează-ne pentru a afla când vom reîntregi stocul. Sau îl poţi comanda în câțiva pași simpli. Ne spui solicitarea ta, hotărâm împreună detaliile, agreăm termenele de execuție și treaba e ca și făcută. Te ținem la curent pe parcursul execuției, astfel fiind aproape de procesul creativ, asigurându-ne că te vei bucura de obiectele pe care le-ai cerut, fiecare un pic diferit, mărturie a faptului că este lucrat manual.