Colecții


CERAMICAL - UN MOD DE A FI

Ne-am imaginat și am creat pentru voi mai multe serii de obiecte din ceramică potrivite la bucătărie, la birou, pe hol  sau pe terasă.  Tot ce ne iese din mână este unicat, produs în România, este 100% sigur, sunt vase cu design modern, făcute la roata olarului si finisate cu mare atenție. Vă propunem în continuare câteva sugestii de utilizare a obiectelor noastre.

Cele mai multe dintre piesele noastre poartă semnătura Ceramical, o tradiție de design care onorează materialul argilos brut pe care îl modelăm.

Pentru gurmanzi am făcut câteva boluri nemaivăzute, perfecte și încăpătoare pentru brânzeturi, un fondue, carne, cârnăciori și de-ale gurii, cu mirodenii care mai de care, sau farfurii faine, chic, pentru paste bologneze zicem noi, sau pentru ceva dulce, choux a la creme, crema de zahăr ars. Credem că pentru gastronomul din tine e nevoie de vreun bol pentru semințe orientale, prafuri de Maroc și alte cele.


Pentru bucătărese, felurite modele de strachini și organizatoare de pus sare, zahăr, linguri și lingurițe, ardei iuți, ce mai trebuie organizat și plasat frumos pe blatul din bucătărie. Asta, ca să dea bine și să se simtă și bucătăreasa bine, nu doar gurmandul sau invitatul.


Pentru cel care stă dimineața întins în pat, numa bine un bol din care să ronțăie chestii, sa mănânce biscuiți cu lapte sau ceai, cereale, treburi de astea de oameni fără copii, sau cu copii mari. Pentru  cei cu copii, boluri pentru fructe, smoothie, supe, cereale fără posibilitate de înec.Ceramică de lux, rarisimă, cu glazuri metalice pentru cadouri corporate. În rest, nici nu am vrea să scriem, se potrivesc toate pentru cadouri de dat cu inima deschisă, de la mama mare, la tata mare, nașa, vecinul de la zece, colega de bancă de la master, sau de birou, pe unde te afli...na...știi tu mai bine.

 

Pentru terasă, dacă e vară sau pe lângă sobă, dacă e iarnă, lumânări sau ghivece pentru flori. Am zice cu dichis, dar s-a demonetizat termenul, totul e cu dichis azi, de nu știi unde e dichisul. Toate piesele de ceramică ce ne ies din cuptoare sunt fine, texturate, calde, cu o sobrietate a modernismului nordic.


Pentru domnițele care mai vor un bol decorativ pe raft, a ieșit de la cuptor numa’ bine seria ”colorata mâine-i gata”, verde mentă, roz pal, alb. Făcute de obicei cu terra sigillata. O altă idee de cadou pentru ea sunt vaze pentru florile pe care le primește de la tine și nu numai.


Pentru doamne și domni eleganți, seria de boluri deschise, cu anvergură mare, utile pentru păstrat cercei, inele, brățări sau butoni pentru cămașă. Dacă se plasează mai pe la ușă, se aruncă în el chei, mănuși, ce mai pică și nu are loc în sertar...mărunțiș...


Pentru cei care stau la birou, organizatoare de creioane, pixuri și alte obiecte care stau aruncate, ideal ar fi cele negre sau maro, mobila pe care o aveți și decorul dictează aici. Noi în atelier le folosim pentru instrumentele de finisare și lucru la roată (pensule, eboșoare, spatule).


Pentru periuțele de dinți sau pentru cei care se bărbieresc clasic cu spumă și pămătuf, fie organizatoare elegante fie boluri mici vin mănușă, și pot completa orice serie începută deja conform sugestiilor noastre.


Și, pentru toți, corpuri de iluminat, lustre, veioze, create cu drag pentru lumini proiectate, umbre discrete și spații superb decorate. Pentru o atmosferă caldă și intimă, ce să mai, astea sunt, șlefuite manual, găurite, fiecare cu personalitatea lui. Luați cu vin roșu, sau cu double malt, zicem noi, și citiți mai departe, pentru că nu e de joacă cu lumina şi nici cu umbrele sau penumbrele. Maniera de iluminat a casei, a spaţiului unde trăim ne influențează starea de bine.


Toate se cumpără mai ales atunci când nu ai nevoie de ele, pentru că altul la fel nu mai e, sunt handmade, deci unicat, dacă mai apar sau dacă oprim producția unor modele, să nu vă fie cu supărare. Că aia e și ăștia suntem! Ne perfecționăm și vom aduce și alte serii în față voastră permanent.