Decorațiunile de Crăciun ne umplu casa în aceste zile, din ce în ce mai mult și mai frumos. În 2021, odată cu ele, vin și sentimente de speranță și bucurie, mai mult ca în oricare an.


După un an dificil avem nevoie doar un spațiu al nostru, cu căldură, îmbrățișări și întâlniri cu cei dragi. Iar casa devine un adevărat altar pentru liniștea după care tânjim de atâta timp.

Dar alegerea decorațiunilor nu este nici pe departe o sarcină ușoară: Ce-ți dorești anul acesta? Ce culori ți se potrivesc? Cât de mare să fie bradul?

Și, nu în ultimul rând: Ce decorațiuni se poartă de Crăciun, în 2021?

Mai jos, am adunat câteva dintre cele mai frumoase tendințe din acest an.

”Bradul” din crenguțe cu leduri

Bradul din crenguțe cu leduri este în tendințe și anul acesta, devenind, de fapt, un accesoriu popular pe tot parcursul anului, chiar și după sărbători.

În cazul în care casa ta este una modernă, minimalistă, un astfel de brad este o investiție bună, întrucât luminițele sale calde dau o alură festivă încăperii fără să o copleșească.



Sursa foto : @Pinterest



Mai mulți brazi, mai bine

Un sondaj recent a arătat că 11% din britanici au de gând să aibă mai mulți brazi de Crăciun anul acesta: doi, trei, sau mai mulți! Aceștia pot fi fie naturali, fie artificiali și pot fi așezați în diferite încăperi din casă.

Unii chiar au și pus în practică ideea, pentru că nimic nu e prea mult când vine vorba despre decorațiuni de Crăciun.

Decorațiuni tip DIY

Crăciunul 2021 devine scena pe care-ți poți etala chiar tu măiestria artizanatului în fața celor dragi. Provocarea în acest an este aceea de a reda farmecul unor decorațiuni mai vechi, unor obiecte utile sau chiar unor... fructe uscate, de ce nu?

Argintiul deține supremația

Elementele metalice continuă să fie în centrul atenției în acest sezon, la capitolul decorațiuni de Crăciun. Dacă anul trecut decorațiunile aurii au fost în mare vervă, anul acesta argintiul este extrem de căutat. Mulți apelează la acest truc pentru a înlocui zăpada care a cam lipsit în ultimii ani de Crăciun.

Anul contrastelor: Cum scoatem în evidență clasicul auriu? Cu albastru

De Crăciunul 2021 culorile închise se asortează cu accente aurii, calde, spun designerii de interior. Combinația de culori este o alegere elegantă pentru decorațiunile de Crăciun 2021. Dar paleta nu este deloc restrânsă, un suport de lumânare albastru închis sau mov merge perfect cu niște reni aurii, mai ales dacă ai pe fundal un perete de culoare închisă.



Sursa foto : @Pinterest


Decorațiuni de Crăciun personalizate

De Crăciunul 2021, casele noastre vor deveni din nou gazdele reuniunilor de familie, așa că mulți se îndreaptă către obiecte lucrate manual, personalizate.

În plus, pandemia ne-a învățat cât de importante sunt familia, relațiile de prietenie și sănătatea, așadar cadourile personalizate și decorațiunile lucrate manual de către artizani vor da o altă semnificație luxului de acest Crăciun.




Decorațiuni de Crăciun mărunte. Și sustenabile

Sustenabilitatea va fi un element central la capitolul decorațiuni de Crăciun și anul acesta.

Decorațiunile artizanale, lucrate manual, fie ele din lemn sau din lut, devin o alegere din ce în ce mai întâlnită în casele europenilor. Și, deși vorbim despre decorațiuni sustenabile, asta nu înseamnă că ratăm culoarea, textura și strălucirea Crăciunului.

Iată ce astfel de decorațiuni îți propunem noi, la Ceramical:


Decoraţiuni ceramică Steluţe, Alb - Teracota (set 6) - 7 cm


Anul acesta renul poate fi și un urs polar, iar clasicele steluțe pot avea ca pereche inimioare atent pictate de mâinile unui artizan, după ce au trecut plin flăcările cuptorului și s-au transformat din pământ moale în ceramica de cea mai înaltă calitate.
 



Decoraţiuni ceramică pictată, Roşu (set 6) - 5 cm, 7 cm


Și pentru că tot vorbeam mai devreme de culoarea recomandată de designerii de interior, avem și o propunere inedită: accesorii de lut pictate într-un contrast elegant intre albastrul închis precum cerul unei nopți de iarnă și albul ca zăpada pe care fiecare fiecare ne-o dorim în noaptea de Crăciun.
 

Decoraţiuni ceramică pictată, Albastru (set 5) - 5 cm, 7 cm


Decoraţiuni ceramică, Veveriţe Alb- Albastru (set 4) - 6 cm


Până la urmă, spiritul Crăciunului este o emoție care se construiește din lucruri mărunte. Important este să le găsim.

Crăciun fericit!