Aranjamentele florale debordează de creativitate la nunțile anului 2022, când tinerii renunță tot mai mult la tradiții în favoarea unicității. Adevărul este că anul acesta, mai mult ca niciodată, nunta trebuie sa facă valuri în primul rând pe Instagram.

De aici și prima cerință pe care o au și toate miresele: își doresc acel factor WOW, își doresc ca invitații să rămână uimiți când intră în sala de evenimente. Iar florile au cel mai mare potențial, atrag primele atenția și poate ar merita să fie puse în valoare prin toate mijloacele posibile.

Dar hai să vedem ce spun specialiștii în design floral despre tendințele din 2022.





@Seraphic Floral & Events Design


Elegant dar îndrăzneț

În timp ce nuanțele pastelate vor fi întotdeauna la modă, anul acesta cuplurile își doresc decorațiuni și mai îndrăznețe. După doi ani de pandemie, cu momente lipsite de speranță și mult timp petrecut pe rețelele sociale, miresele își doresc în 2022 mai multă culoare ca oricând dar și idei ieșite din banal.



@Seraphic Floral & Events Design

@Luna Floral Design


@ Sauvage Fleurs Dansantes

Anul texturilor

Anul acesta trandafirii își pierd supremația în aranjamentele florale, făcând loc altor texturi și culori. Verdele intens este extrem de popular în 2022, în combinații inedite care ne reamintesc cat de frumoasă și variată este natura care ne înconjoară.


@Seraphic Floral & Events Design

@Seraphic Floral & Events Design



Aranjamente organice

Florile nu cresc întotdeauna într-o formă perfectă, iar viitorii miri par să îmbrățișeze această imperfecțiune, ca o analogie la modul în care au fost nevoiți să-și ajusteze așteptările cu privire la nunta visurilor lor în ultimii ani.


@Spot Floral Design

@Luna Floral Design


@Luna Floral Design


Asocieri neașteptate de culori

O nuntă rămâne vizual în mintea invitaților cel mai simplu printr-o schemă unică de culori, iar anul acesta nuanțele pastel de albastru și verde dau tonul decorațiunilor și permit combinații inedite cu flori de culori din cele mai îndrăznețe.


@Spot Floral Design

@Spot Floral Design


@Sauvage Fleurs Dansantes


Suportul, piesa de rezistență a aranjamentului floral

Florile, însă, nu trebuie să fie neapărat centrul aranjamentului floral. De fapt, alegerea unei piese de decor precum un altfel de vas-suport poate fi ceea ce ridică aranjamentul la nivelul celor înalte standarde.

Specialiștii chiar recomandă să renunțăm la tacâmurile aurite în favoarea unui mix de aranjamente pe mesele festive, care poate fi alcătuit din lumânări înalte, vaze joase, vase rotunde sau cu picior pentru o imagine cât mai completă și plină de lux.



@Sauvage Fleurs Dansantes


Fiecare piesă din decor completează frumusețea designului floral, iar astăzi noi vă propunem bolurile ceramice cu picior folosite de artiștii florali pentru a aranja florile prin tehnica kenzan, nest (chicken wire) sau chiar și clasicul burete, toate folosite în arta Ikebana.

Bine, dar cum pot sta florile atât de frumos într-un bol, v-ați putea întreba.

Tehnica kenzan, spre exemplu, este o tehnică precedată de tehnicile Matagi kubari (ca o furculiță din lemn natural) și Komiwara (un mănunchi de paie de orez). Astăzi ea ia forma unei perii metalice plasate într-un vas cu apă la bază, în ai cărei peri metalici tulpinile florilor se fixează perfect.

În schimb, chicken wire acționează ca un cuib, fiind exact acea plasă cu ochiuri care se folosește pentru garduri. Cuibul format permite floristului să așeze florile într-un fel armonios, beneficiind în același timp de stabilitate și susținere.






Revenind la suporturile din lut cu picior, ele se încadrează perfect în fiecare tendință a anului 2022: sunt elegante, îndrăznețe, texturate, organice și permit asocieri neașteptate de culori.

Bolurile cu picior pot fi mate sau lucioase, albe, pastelate, teracota - culoarea naturală a lutului proaspăt scos din cuptor sau, din contră, de un negru intens cum nu ai mai văzut vreodată pe masa mirilor până acum.




Iar paleta de opțiuni nu se oprește aici, ci poate lua forma și culoarea nunții visurilor tale.


@Luna Floral Design